Bantningstips

Min mor sa alltid: Ät som en fågel - skit som en elefant!

Vilodagen

Idag är det söndag och vilodag enligt påbud och tradition. Morgonen började med en stilla frukost och gårdagens tidning. Hur många helsidor är en knarkande flicka värd? Nu har Bråding haft ett gäng helsidor och hennes namn präntas in i folks medvetande igen. En priviligierad ung kvinna som saknar hyfs och omdöme får hur mycket mediautrymme som helst och vinklingen är att hon haft ett hårt liv. I helvete heller! En människa som blev kvar i barndomen och inte fick hela leveransen. Givetvis tycker jag synd om henne. Det är synd om alla som råkar illa ut och jag skulle nog inte ha större problem med att stödja henne, trots att jag inte är personlig vän. Men för tusan, bort med henne från första sidorna och ge henne chansen till ett alldeles vanligt liv. Förslagsvis kan hon börja med att rösa om treriksröset.

Annars laddas inför kvällens EM-final. Och det är inte helt enkelt. Förr var det någon liten whisky och ett par öl, men numera handlar det om några morötter och kanske te och macka. Jag hoppas på Spanien för jag tycker de har roligare fotboll, men å andra sidan är jag inte mannen att avgöra vilket lag som borde vara favorit. Heja Spanien!

En gång för länge sedan drömde jag om hur Italien, Spanien och de andra -ien-länderna fick sina namn. Det var Marco Polo som upptäckte dem. I drömmen alltså, egentligen var det här högt stående civilisationer vid hans levnad med hög levnadsstandard.
Nåväl, drömmens Marco for iväg och så kom han igen. Alltså tillbaka till Ital. Då blev det Ital-ien. När han kom tillbaka till Span så blev det Spanien. Och så rörde han sig runt om och skapade Bulgarien, Rumänien, Etiopien och så vidare.
Visst låter det trovärdigt. Man kan ju undra hur fattiga drömmar man får ha egentlgen.

Dags för mat och sedan andra vändan på promenerandet. Har bytt sträcka så nu får jag loss dagsransonen på två promenader, lite längre än tidigare. Så jag hinner tänka efter. Det är så det blir en prometänkare.

Kan det bli vanligare lördag?

Jajamen, lördag idag och tonårssönerna försöker sätta familjerekord i deras elitgren "sova-länge". Vid halv tvåtiden tappar pappa sugen och frågar om det är fråga om en liggstrejk. Det är det inte, svarar sönerna och gör inte en min av att stiga upp.

I dagens tidningar fortsätter nyhetstorkan, men Fredrik Ljungberg lämnar ifrån sig tröja nr 9 till någon annan som är beredd ta på sig att vara yttermittfältare i landslaget. Klok kille Ljungberg. Han har antagligen förlängt sin fotbollskarriär med flera år genom att ge sin kropp chansen att rehabilitera sig. Att kombinera spel i England med spel i svenska landslaget är ingen lek, det kan till och med jag räkna ut. Att fylla ut Fredriks relativt lilla landslagströja kan dock visa sig vara en större utmaning än vad de flesta anar.

På min andra rehabpromenad stannar jag till hos "våra" småttingar. Där håller deras farfar och pappa på med att bygga en lekstuga vilket inte imponerar speciellt på de två unga damerna. Demonen Leo, som är två år, vilar middag. Det betyder antagligen bara att han laddar upp för att sedan ha ett högt tempo hela eftermiddagen och klara slutspurten. Numera kan han såväl snacka som springa och han kombinerar gärna kunskaperna så länge det bara går. Men nu sov han. Mor i familjen vill åka ner på stan för att handla lite, vilket inte mellanflickan vill. Som vana föräldrar ger sig mor iväg i sin Saab medan flickan låter nejden förstå att hon är missnöjd. Antagligen tvärnitade några båtar på Runn, Faluns egen skärgårdssjö, och undrade varför något körde mistlur i det klara solskenet.

En liten tur med cabben blev det också och idag kändes det riktigt trevligt. Varma sommarvindar och den stora frihetskänslan infinner sig. Blir uppringd av en oerhört vacker blondin som undrar läget. Fåfängan fick sig ett rejält tillskott och lite manligare vänder jag hemåt.

Därhemma berättas att ekorren varit in i vardagsrummet och köket och visiterat. Enligt den yngre sonen beror det på att han lagade maten, Chili con Carne a la Tobbe, och att ekorren har god smak. Att det var så bevisas av att ekorren aldrig varit in när någon av oss andra stått vid spisen.

Nu stannade inte ekorren speciellt länge, antagligen för att den inte gillar köttfärsrätter och ingen annan mat syntes, trots att det luktade massor. Den drog iväg samma väg som den kom utan vidare spisning och sågs sedan inte till mer på eftermiddagen. Måste nog göra några efterforskningar då jag misstänker att ekorren har ungar någonstans i närheten. Men i så fall måste ekorrar få flera kullar eller kullar vid olika årsstider, för normalt ser jag ekorrungar medan det finns snö kvar på marken.

idag blev det två prometänkare, vilket skulle ha varit tre. Men eftersom jag varit aktiv i stort sett hela dagen, så tror jag att det är godkänt ändå. Det känns i vart fall som att jag är på väg att få ut mer aktivitet av varje dag.

Fick på kvällskvisten en senkommen födelsedagspresent "Single malt Whisky - välj whisky efter smak & doft". Så kvällen är räddad.


Tänk på att inte planera så otroligt noga - nöj dig med att sätta upp några milstolpar och låt vägen dit bli som den blir och ta den tid det tar.
Livet, min vän, är det som pågår medan vi sitter här och planerar . . .


Ekorre

Fredagsmorgonen började alldeles strålande. Vaknade och kände mig trött så jag låg kvar en stund innan jag steg upp, öppnade fönstret mot trädgården och gick ut i köket för att göra frukost. Men det blev bara att sätta på kaffe och hämta tidningen som låg på altanen och väntade.
Det blev en skön morgon med kaffe på säng, fågelkvitter blandat med billjud och solen sken in mellan persiennernas vågräta lister.

Vi har blivit med ekorre, eller snarare har en ekorre valt att flytta in. Den satt på altan och väntade när jag kom ut. Igår hade den fikat med oss, eller snarare snott fikabrödet för oss. När vi satte ut bullfatet, det skulle komma små barn på besök, tog genast ekorren befälet och satte sig mitt på bullfatet och åt för fullt. När sedan barnen dök upp satt den lugnt kvar och åt på en chokladsockerkaksbit.
Sedan hängde ekorren kvar under hela eftermiddagen och kvällen ända tills det kom några skatungar och körde bort den. Skatorna ville tydligen sova i vår pil, där ekorren satt och mådde bra. De attackerade ekorren våldsamt och efter en liten stund gav den upp och stack till skogs.

I dagens tidningen skrivs det en hel del om Peace & Love, den stora musikfestivalen i Borlänge. 25 000 biljetter sålda och 15 000 campingbiljetter. En flygbild visar hur unga människor invaderar Borlänge för att delta i den största festivalen i Sverige. De 25 000 sålda biljetterna gör festivalen större än Hultsfred!
2 500 funktionärer, däribland yngste sonen, ser till att allt funkar. Igår tog sonen en slöjdkniv ur en väska. Det måste vara en yngling som trott det var en hemslöjdsträff. Det verkar dock hittills ha varit en lugn festival, men de två stora dagarna återstår i helgen. I kväll ska sonen också jobba, frivilligt för en förening, som vakt, antagligen på campingen. Det är bra med engagemang!

Idag har det blivit produktivt arbete utfört, det känns bra. Och eftermiddagen kommer att gå i samma tecken.
Dags att ta en stärkande promenad, det är nu tillåtet att gå i lite raskare tempo så värmen i kroppen stiger lite. Det ser jag fram mot.

Propeller

Solen skiner även idag. När jag läser tidningarna ser det ut som det är lågtryck både här och där, men jag kan intyga att det enda som skiner med sin frånvaro här är lågtrycket. Solen skiner vackert på förmiddagen och idag måste det vara nått speciellt i kvarteret. Ingen hammare har hoppat igång och inga elektriska verktyg. Månne har man kommit till måleristadiet. En pensel låter ju inte speciellt mycket.

Så som hastigast på ett matprogram här om dagen. En ung vacker kvinna vid namn Leila bakar i TV och oavsiktigt säger en reporter "Leilas bak luktar gott". Sånt tycker jag är roligt!

Camilla Lindberg var den enda borgerliga politiker som hade modet att rösta mot FRA-avlyssningen. Det resulterade i några samtal med partitoppar som kan liknas vid trakasserier. Du ser, det finns redan en del som anpassat sig till framtiden. Självklart ska oliktänkande trakasseras - framförallt om de har rätt! Camilla är folkpartist. Den enda!

Tyskland spelade inte sin bästa fotboll. Första halvlek i går kom de knappt över mittlinjen men vad spelar det för roll. De gjorde flest mål och det är det som räknas. Hade det varit i början av EM hade jag nog somnat eller gjort nått annat, men en semifinal kan man inte missa. Att sedan någon leker med strömbrytaren så att TV-sändningen slocknar gör det ju mer intressant. Reaktionerna är fantastiska. Massor av svenskar reagerar mycket negativt och skriker efter en syndabock.
Vi tappade några minuters TV-tittande - andra har inte rent vatten att dricka.

Öppnar så dagens morgontidningar och det går fort. Lokaltidningen kallas under sommartid för Propellern - tre blad.

Tar en sväng i trädgården i stället. Den är under renovering efter att i femton år utnyttjas som lekpark för våra och grannarnas barn. De har växt upp, men det har inte trädgården. Däremot har en tall som jag planterade när vår förstfödda föddes vuxit en hel del. Grabben är 183 cm medan tallen är uppåt 800 cm. De har växt olika, kan man säga. Tallen är på nedgång medan grabben är på uppgång. En granne har lovat såga ner tallen vid tillfälle.
Har köpt blåbär på stam. Två buskar som precis blommat över och jag ser nu hur bären håller på att formas. Bredvid dem har jag en stamväxt ros med massor av röda rosor i full blom. Vackert att studera kronbladen eller bara njuta av att den finns där vid kanten av altanen.

Igår provade jag köra cabben. Så otroligt skönt. Men jag förstår varför jag inte ska köra. I en paniksituation reagerar man instinktivt. Ska låta det läka lite till innan jag utsätter mig för den risken.

Prometänka är också rogivande och idéskapande - jag tar mig en prometänkare!


Det är väder idag också!

Det är onsdag och avlöningsdag. Räkningshögen ligger på bordet och påminner om att det kostar på att ligga på topp! Högen ska åtgärdas idag och knappas in i datorn för att elektroniskt anlända till mottagaren inom någon dag. Däremellan har jag fått för mig att banken gör lite räntevinster. Ska det vara så?

Ser i morgontidningarna att debatten om de nya avlyssningslagarna fortsätter och jag har lite svårt att förstå om det är debattlusten som får utlopp eller om man verkligen vill riva upp lagen! För min del är det klockrent den lagstiftande församlingen som är orsaken till den felaktiga lagen. Kortsiktigt eller kanske bara otur när de tänkte. Själva lagen är symptomen inte sjukdomen. Jag känner några som sitter i riksdagen och jag har känt dem i många herrans år. Men människan upphör aldrig att förvåna. En moderat riksdagsledamot från Falun, som visat massor av civilkurage tidigare har tydligen på gamla dagar blivit porös i kanterna.

I Borlänge har polisen förstärkt med poliser och vakter från hela Sverige. Där blir det Peace & Love!

Mitt lag i division fem fick stryk i går kväll. Efter en trevande första halvlek med 3-0 i baken, ryckte man upp sig i andra halvlek och spelade 2-2! Ser fram mot när vi får tre halvlekar. Då ska minsann motståndarna få på tafsen!! Falu kuriren har genom ett korrekturfel gett oss vinsten i dagens tidning. Gäller att njuta av dessa extrapoäng under dagen, för i morgon kommer säkert rättelsen.

Det märks att det är semestertider. Klockan är halv elva på förmiddagen, solen skiner och hos en granne är en sågklinga igång och går på högvarv och hos en annan granne har en hammare hoppat igång. Själv ska jag nog sätta mig på altanen en stund och bara njuta av andras arbete . . .

Promenaderna är nu hela fyra varv i kvarteret och summeras i 20 minuter. Det känns bra så långt.


Dagens tidning 24 juni 2008

Har precis läst morgontidningen och jag måste säga att det inte är någon större prestation. Det verkar vara lite nyhetstorka och journalisterna letar nyheter lite här och var och med varierande framgång och fantasi.
I Vika, utanför Falun, vill någon ha bort hästskiten från en liten byväg. Den trafikeras, enligt ansökan om hästförbud, av hästar som framförs i hög fart. Skitfort alltså. Men de hinner lämna ifrån sig resterna av förra måltiden på vägen och de som sedan vill vandra byvägen fram får hoppa mellan blajjorna. Länsstyrelsen ska nu avgöra skitsaken.

I en annan del av Falun anlitar man väktare för att minska risken för inbrott. Någon uttalar sig i tidningen att de i och för sig inte har några inbrott, men det är i alla fall bra att säkra upp. Precis. Det är ju som beväringen som mitt i vintern gick över kaserngården med händerna i byxfickorna, vilket militärt sett är förbjudet, och befälet ryter till honom "Fryser du om händerna?". Varvid beväringen lugnt svarar "Nej, inte nu".

Kan inte låta bli att återkomma till riksdagens beslut om avlyssning. Finns inte vanlig medfött sunt förnuft kvar? Problem kan angripas på många sätt men att öppna för framtida angrepp på hela folket är väl lite väl . . .
Men kan så många verkligen ha otur när de tänker? Eller finns partipiskan som aldrig förr? Eller styrs det av nått annat.
Som sagt, avlyssna gärna mig. Jag gör också saker som ingen annan än jag borde veta om. Tack och lov syns inte mina största tavlor på internet. Men jag kommer säkert att berätta om dem här så småningom. Och då finns de på internet.

Har redan druckit tre koppar kaffe. Kändes som jag ville det, men nu känns det som mycket. Det blir kanske ett par till innan kvällen. Dricker alla så mycket kaffe? Är det därför magen hoppar runt i kroppen på mig?

Är det bara jag som tänker efter - efter?


Tog en av mina korta promenader på morgon. Kanon. Tar en till när jag skrivit färdigt.

Undrar om nån hör vad jag tänker . . .

Man kan ju bli lite fundersam på hur vi bygger morgondagens samhälle och vilka villkor vi vill ska finnas för våra kära ättelägg när de tar över.
Givetvis går alla in för att göra så rätt som möjligt men det är också viktigt att se in i framtiden. Det man sår idag ska man skörda en annan gång.
Med det jag vet idag, så är de nya avlyssningslagarna ett slag under bältet på framtiden. Gränserna flyttar - frågan är om det är framåt.

Fast det går inte att hänga upp sig för länge på såna frågor för i det stora hela är de oväsentliga, åtminstone för mig. Vill man lyssna på mig så är man välkommen, och jag tror det gäller att lyssna mycket, ofta och noga. För rätt som det är kommer det nått kul. Man borde spela in allt jag gör på internet också. Räknade här om dagen ut att nu när jag är under tillfriskning och inte har så mycket för mig så gör jag över 1000 tryck på internet. Bara att leta ett ord till nått korsord kan medföra mängder med mustryck. Sånt borde vi syssla med att spela in.

Tänk förr, om man ville göra samma sak. När inte internet fanns hade man fått ge varje människa en ledsagare på heltid som följde med och registrerade vad man gjorde. För att täcka en människa behövs treskift, så för varje människa man ville "avlyssna" behövdes ett team på tre. Ville man sedan vara säker på att teamet inte sålde ut sig till "andra sidan" var man tvungen att hänga på dem ett varsitt team också.

Det blev nio till och fortsätter du att tänka i den banan blev helt plötsligt arbetslösheten avskaffad.

Efter en tid även den svenska ekonomin och den svenska, relativa, välfärden. Eftersom alla var upptagna med att övervaka.

Vicken tur att datorn gjorde sitt intåg och att inte internet blev en dagslända. För nu kan vi ha koll på varandra utan att anstränga oss. Vi kan ställa in datorn att reagera på vissa ord, så slipper vi lyssna hela tiden.
Föreslår att man ställer in på "älska", "leka" och "kärlek" och sätter sig tillrätta. Får man mycket att göra är Sverige på rätt väg!


Idag har jag återhämtat mig lite till. Tagit min promenad och börjat göra lite hushållsarbete, fast väldigt lite. Mest glor jag på TV. Har faktiskt jobbat två timmar idag också. Effektivt. Känns bra!

Utkast: - Å ...



- Å det säger jag dig bara

Spanien-Italien

Mitt i EM-matchen mellan Spanien och Italien gör jag slag i sak och skapar mig en blogg. Ska bli spännande att se om jag har förmågan att skriva som man ska i en blogg.

Fotboll upptar stora folkmassors intresse och jag finns i den massan. Ser med stort intresse på fotboll och allrahelst de lag som engagerar mig. Men EM är speciellt även om jag inte tycker att italiensk fotboll utvecklats speciellt positivt. Det har blivit mycket med filmningar och tröjdragningar och mindre med individuella finter som lurar motståndaren upp på läktaren. Fast å andra sidan, i den match som pågår nu, så verkar spanjorerna vara på samma spår. Inte bra tycker jag. Se på tyskar och ryssar som ger allt för att inte ramla av den spark de får från gång till annan.

Annars vilar jag. Har haft kärlkramp som resulterat i en kärlvidgning och så satte doktorn dit ett stålnät som ska se till att den ådern inte viker ner sig igen. De andra var ok så det är upp ti

Välkommen till min nya blogg!

Det blir vad det blir om det bara får bli det det ska bli om det blir nått!

">Vädret i Förslöv
RSS 2.0