Cab, trädgårdsmöbler och magsår

Så var då cabben igång. Besiktningsmannen gav högsta betyg och sa att han inte trodde bilen gått alla somrar. Men de har den. Och den har ingen underredsbehandling så vintrarna tillbringas i logdansbaren.

Cabben går klockrent och allt fungerar som det ska. En längre tur idag, nercabbat!

Däremot trilskas Hondan. Den vill inte starta och antagligen är batteriet för klent samtidigt som det kleggat igen i luftfilter och bensinslangar. Eftersom jag av naturen är lat sätter jag dit laddare och låter maskinen snyta sig i sin egen hand. Får se om jag hinner det idag, annars för det bli när jag kommer hem från min turné i södra Sverige.

Det bär iväg på söndag mot Växjö där eftermiddagen ska tillbringas i strålande sol. Oavsett väder!
Sedan blir det arbete på måndagen i Växjö och vidare till Båstad och Förslöv på eftermiddagen. Arbetsplatsen blir sedan Helsingborg innan det på onsdag eller torsdag är dags att glida norrut igen.

Saaben har försetts med sommarsulor och känns yster och längtansfull inför resan.

Har väl aldrig sett hela ängar fulla med tussilago förr. Är det en ogräsbesläktad blomma? Idag på cabturen såg jag stora gula ängar där det visade sig vara tussilago. Inga vitsippor ännu och jag förstår dem. Fortfarande runt noll på nätterna, förutom den natt jag glömde mina kryddor ute. Då var det minus åtta. Numera är jag kryddlös. Men det åtgärdas när jag kommer ner till Skåneland.

Trädgårdsmöbler har vi inga i Skåne. Stillhetens hus ska begåvas med en spansk uteplats på innergården och en mer rustik möblering på altanen. I skuggan av träd vars art jag inte begriper mig på ska finnas cafémöbel i gjutjärn. Har inte hittat såna till salu än. Men jag letar vidare. Med cab.

Stillhetens hus ska innehålla flera sittplatser i trädgården. För sol, för skugga, för regnskydd.

Senaste veckans kontroll av kroppen visade att hjärtat är i högform, konditionen är anpassad till ålder och vikt, att magen har skaffat sig lite extrautrustning som inte gör nån skada, men att där också finns ett litet sår. Kan inte förstå att jag kan få magsår jag som ser till att magen mår bra hela tiden. Minst tio koppar kaffe per dag och några kilo mat att leka runt med.

Magsår har tydligen inget med kroppshyddan att göra utan kommer för det mesta från en bakterie. Nu ska det undersökas varifrån mitt sår kommer. Om det är magsårsbakterien eller om det finns annan orsak. Mediciner är en inte ovanlig orsak. Botemedlen är olika och det tråkiga är att jag blir sämre av de mediciner som utrotar bakterien. Spännande. Alla höjdare ska ju ha magsår. Fast jag hade nog klarat mig utan tror jag. Var ju ett tag sedan jag var höjdare.

Magsår, om än litet, är ingen höjdare!





Vitsippor och Cab

Nu var det länge sedan som lusten att blogga infann sig och jag vet inte om det är så bra dag idag heller.
Men skriva kan man väl göra ändå.

Våren har gjort halvhalt och islänningarna spyr aska över oss.

Uti Skånes backar vitsipporna står.
Har inte varit där på några veckor och det blir en vecka till innan det söderut bär. Visserligen å tjänstens vägnar men lite tid att njuta av Stillhetens Hus ska det allt bli.

I tankarna har huset i Förslöv döpts till Stillhetens Hus.
Det är i bemärkelsen att där råder harmoni och sämja. Inte att det är tvärtyst. För det har införskaffats medel för högröstad sång och musik och förhoppningsvis skall där även festas om en del.
Men stillhet råder. Man blir lugn av Stillhetens Hus. Känner en inre frid och harmoni. Inget som suger och drar, åtminstone inget som inte kan åtgärdas.
Man tar sig tid att läsa en dikt.
Tar sig tid att prata i telefon, vilket jag inte tycker om egentligen.
Tar sig tid.

Tog ut mina kryddor på altanen idag och fick runda fyrhjulingen, som Tobbe parkerat på altanen. Undrar var han varit. Den väger säkert 20 kg extra idag, nedtyngd av lera. Han har haft kul det märks. Ska nog ta en sån tur jag också. Att köra fyrhjuling får gubbfläsket att rotera på kroppen så man tror fettet härsknar. Armarna går inte att fälla in när man kliver av, så man ser ut som en förvuxen fiskmås under landning när man går runt och försöker få kroppen att stanna efter det att man parkerat fyrhjulingen.

En av kryddorna ser inte pigg ut. Missat att vattna under ett par dagar, vilket straffar sig direkt. Kryddorna får vara ute på dagarna och bor inne vid värmepumpen på nätterna. Om en vecka ska de få komma hem till Stillhetens Hus.

Då ska också sparrisen få sig en omgång och mossan ska duschas med utrotningsmedel.

Det är tänkt att Cabben ska få komma ur sitt vinteridé idag. Ska åka ut på eftermiddagen, med tändkablarna, och se om den går att väcka till liv.
Den står innanför lite andra prylar, husvagn och stor båt, som måste flyttas först om de inte är hämtade.

Lördagsmorgonen har annars börjat med lång frukost. Tidningen är välläst och det man koncentrerar sig på är elände som vanligt. Förutom att Brage har första hemmamatchen i Superettan. Ska inte gå, eftersom jag inte gillar att se fotboll vinterklädd.

Får vi ut Cabben blir det att åka runt och känna hästkrafter en stund.

">Vädret i Förslöv
RSS 2.0