Vårplantering

Söndag morgon efter en lång natts god sömn.

Fortfarande sömnig, lite valhänt och valtänkt fortfarande. Men det känns som det sovits bra och att en lugn söndag är att vänta.

Gråmulet som vanligt där ute, men inte så kallt att det inte går att skruva på motorcykeln. Den vägrar vår, den rackarn, och jag som vill ut och åka. Har gjort allt man ska göra utom byta tändstift, för det har jag inte rätt verktyg för att klara, men motorcykeln vägrar ge ifrån sig sitt vackra muller. Låter nog som jag behöver skaffa mig verktyg för tändstift.

Cabben, däremot, glider perfekt fram på våra vackra dalavägar. Ja vägarna, eller snarare vägarnas omgivning, är vackra så här dags på året. Vägarna i sig själva, är rena tvättbrädorna. Tänk att vägbyggarna inte kommit på hur man ska slippa tjälskadornas vådliga framfart.

Tobbe har sålt sitt vrak till Renault så nu får han in fyrhjulingen i garaget så vi kan få tillbaka altanen. Det är dags att få i ordning såna saker, så man kan sitta ute och äta och studera grannar och annat löst folk . . .

Nästa vecka är det dags för Skåne och Stillhetens Hus igen. Nu ska tomten göras klar för sommaren. Hann en del förra gången men ruggigt väder gjorde att det inte var dags för att på allvar få fart på sommaren. Det har varit fortsatt lite för kallt för att det ska bli riktig sommar men tillfäckligt med vår för att nya träd ska planteras.

Siktar på att få ett plommonträd på plats, liksom persikoträd om vi hittar såna hos trädgårdshandlarna. Sedan ska vi ha limeträd och vårt valnötsträd.

Valnötsträdet är vårt vårdträd, som vi fått av våra bästa vänner, och grabbarnas gudföräldrar. Den ska ha hederplats.

Fredrik flyger ner från Umeå för att få lite jord under naglarna. Ska bli roligt att planera och jobba med honom. Ha har riktigt bra idéer. Har vi tid kommer sommarens trädgårdsmöbler att inhandlas också. På altanen såna där nya moderna möbler i konstrotting så det blir en soffa där man lätt kan tillåta sig en eftermiddagslur. Flera gånger om dagen.

Brage heter Dalarnas stora fotbollslag, tillbaka i Superettan gör de en mycket god start. Spöar Öster och Hammarby.

Annars blir det Helsingborg och Olympia i sommar. En fantastisk fotbollsarena med ett fantastiskt lag, som dessvärre haft styrelseproblem som återspeglat sig på planen. Trots det har man gjort några hyfsade säsonger och i år och framförallt nästa år, så tror jag man fått till ett lagbygge för allsvenskans absoluta topp.

Ska lära mig Förslövs fotbollsliv också. Hela Bjäre innehåller säkert sevärd fotboll, bara man hittar dit. Förslövs fotbollsarena har jag redan hittat för flera år sedan, eftersom där finns konstgräs sedan länge. Varit där i februari ett år för att se en träningsmatch i halv snöstorm.

Har jag nämnt att jag numera har en Magnolia. En buske som blommar på bar kvist och är fantastisk på flera sätt. Lärde mig för ett antal år sedan om örter och kryddor som sprider behagliga dofter och som delger sin doft när man smeker dem över bladen. Såna har vi också på gården vid Stillhetens Hus.

Efter en månads hårt arbete, mitt i nedtrappningens tid, ska snart nedtrappning och ökad ledighet ta över igen. Först en veckas vila, sedan ett par veckor hårdare arbete, sedan är nedtrappningen på plats igen.

">Vädret i Förslöv
RSS 2.0