Torsdagsmorgon

En vanlig torsdagsmorgon startar med att det är lite småkyligt i sovrummet och jag borrar ner mig under täcket och försöker somna om. Det är mörkt. Alltså får man sova!

Efter att ha försökt hitta en bekväm omsomningsställning under en timme ger jag upp och sticker ut fötterna från täcket och sträcker dem ner mot golvet.

Inte så kallt men lite rå luft. Det känns som en morgonbrasa är av nöden.

Raggsockor på liksom kaffet, sedan raskt till kaminen som strax sprakar och väser. Det är fantastiskt skönt att känna värmen sprida sig runt kaminen. Jag sitter kvar på min pall framför brasan en bra stund, bara för att känna värmestrålarna anfalla.

Kaffepannan har en egenhet att alltid prutta i slutet av bryggningen. Det är uppskattat för då vet man att kaffet är klart inom ett par minuter. Med en kopp nybryggd Zoega intas tv-soffan för att bese morgonens tidiga komediprogram. Jag gillar att skratta på morgonen, eller åtminstone få le en smula.

Nanny är väl sådär, hennes röst är inte lika rolig i avsnitt etthundratjugotre som i första avsnittet. Jims värld gillar jag. Det är parodi och dragningar på helt vanliga vardagshändelser, så man känner igen sig. Förutom att man aldrig vågat ta till de övertoner och den tydlighet varmed Jim visar våra manliga tillkortakommanden.

Med kaffe och brasa klarar man mycket.

Sedan är det dags att fundera på frukost och idag var det tänkt Fjällfil och hemmagjord musli. Men andan faller på kokta ägg, och ägg finns det inga.

I byns utkant finns en bonde som säljer ägg på självbetjäning och dit ska jag för att handla mina ägg. Men sånt kräver planering eftersom det kräver klädsel och utgång i det bistra skånevädret.

Det får bli ett avsnitt av Jims värld först. Det hastar ju inte med frukost.

Studerar vädret genom den glasade altandörren och ser att det är mulet och antagligen är det några minusgrader också så det gäller att tänka sig för. Troligen blir att åka in till stan idag. Nyfiken på stadens bibliotek och jag har också funderingar på att besöka något spa för att få en blick av deras bubbelbaljor.

Saknar bubbelbad!
Förr badade jag ofta bubbel i eget bubbel. Ett perfekt badrum med alldeles rätt utrustning gav många sköna, filosofiska timmar i badet.
Finns inte plats för sånt nu, åtminstone inte i plånboken, så det får bli att hyra in sig.

Enligt egna efterforskningar via internet ska det finnas ett antal i grannskapet att granska.

Ska nog ta en promenad längs havets rand också. Få dagens motionsdos samtidigt som mitt filosofiska sinne får lite näring. Havsvindarna städar och rensar och ger plats åt nya filosofiska djuptänkligheter.

">Vädret i Förslöv
RSS 2.0