Idag är humöret flexibelt

Måste beklaga mig lite tror jag. Det snöar idag. Igen.

Det var länge sedan det snöade så mycket som den här vintern och hela, hela Sverige är vitt när man ser det lite grand från ovan.

Så ska det väl också vara. Vit vinter vill vi ha och en minoritet av världens befolkning gillar att det är stora svängningar på årstiderna. Verkligen en minoritet. Om hundra procent av alla norr om sextionde breddgraden tycker om kalla, vita vintrar så är det fortfarande bara en försumbar andel av jordens befolkning. Inte ens en procent. Troligen någonstans runt fem promille.

Promille verkar fortfarande vara den största orsaken till trafikolyckor och blandar man promille med snö och snöande så är det verkligen farligt. Samtidigt håller promille landet flytande på nått sätt. Åtminstone den del som består av vatten. Blandar man sprit i vatten fryser inte vattnet. Glykol är antagligen sprit. I så fall har min bil sprit i kylen. Det har jag också.

Whiskysamlingen jag planerat för har kommit igång. Fick en flaska Mackmyra av mina arbetskamrater i Kista. Otroligt väl vald gåva. Den kommer att utgöra stommen i min whiskysamling under mer eller mindre lång tid. Än så länge finns bara den. Inga kamrater i skåpet, men det kommer och jag har stora förhoppningar att det verkligen ska bli en whiskysamling och inte en tomflaskesamling som någon av mina kamrater antyder.

Att antyda är ofta en kvinnlig egenskap. Det antyds att soporna borde tas ut. Man får ingen order och jag anar att det kan vara så att det är sånt man borde sett själv. Därav antydan. Det antyds att man inte är så charmig som man tror. Men det tror jag inte på. Antydningar är svårtolkade.

Bland mina svagheter finns bristande antydningsförmåga. Jag är mer burdust rättfram, vilket ibland ger oanade effekter. Däremot försöker jag vara taktisk och anpassningsbar. Det lyckas väl sådär.

Tobbe jagar jobb och fyrhjuling och konstaterar att det är lättare att få fatt i fyrhjulingar. Det är mycket till salu men ingen har kommit på tanken att sälja jobb. Det är bra det för det är ingen bra idé. Tobbe hittade ett jobb och ville ha arbetsförmedlingens stöd med praktikersättning under upplärning några veckor. Men se det gick inte an. Han hade tagit några dagsverken under vintern och eftersom man ska vara sammanhängande arbetslös klarade han inte sig på insidan av regelverket. Man straffas om man tar ett påhugg. Klok myndighet den där Arbetsförmedlingen. Antagligen säger de också att "regler är regler" och att reglerna ska gynna människan har de ingen aning om. En del människor är trångsynta andra är bara dumma i huvudet.

Är alltså förbannad på arbetsförmedlingen. Men inte de som jobbar där, man väljer väl ett sånt jobb om det är det man klarar bäst. Men de som fattar besluten fattar inte besluten.

Försäkringskassan var kass redan på sjuttiotalet. Och har inte repat sig. Inte en enda regering har gett sig på dessa två myndigheter som båda påverkar människans livskvalitet så påtagligt. Ruttet. Varenda politiker kan ta åt sig. Ruttet politiker! Och tjänstemän som inte kräver humanitet i vardagen. Hur fan kan man låta bli det?

Och det snöar fortfarande . . .

Funderar på vilket humör jag är på och jag borde läsa det jag skrivit idag, för av det skulle jag kunna utläsa humörstatus. Men jag läser aldrig det jag skriver. Man har väl lite krav på kvalitet på det man läser.

Och det snöar på. Blir inte någon snabbresa till Kumla idag om vi ska dit och se på en fyrhjuling. Med släpvagn. Tror att jag kan lösa det genom att hyra släp i Örebro som får lämnas i Falun. Så slipper vi släpet ner och bara behöver släpa oss upp.

Det som gör mig gladast idag är att jag får vara glad.
Blir det inte Kumla idag, så blir det ett fik på stan så jag får sitta och tjuvlyssna på konversationen vid borden närmast. samtidigt smygtittar jag på folk. Eller, det gör jag nog inte, jag glor nog helt öppet. Oförskämt av mig.
Men kul.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0