En helt ovanlig måndag

Tredje dagen på Hallandsåsens sydsluttning visar ett vinter landskap inte helt olikt det som varje år presenteras i Dalarna. Snö, snö och åter snö.

När jag kom för tre dagar sedan skottade jag en parkering genom att köra bilen fram och tillbaka några gånger. Gången till ytterdörren skapades när jag bar in mina prylar. Det blev tiotalet vändor så gången är jättefin, om dock smal.

Snön ligger ungefär två decimeter djup på den orörda gården. En ekorre har tagit sig friheten att köra varvlopp runt huset. Antagligen läcker det ut en del värme där. Eller så tränar den för ekorrarnas olympiad. Får jag fatt i den ska jag fråga.

La ut äpplen till fåglarna, men ännu har de inte varit där för att hacka loss lite godis. Antagligen har de redan mat så de klarar sig. Käkar upp de skott som skulle ha blivit löv till våren.

Har ägnat tid till att handla prylar, montera prylar och beundra handlade och monterade prylar. De vackra lamporna uteblev eftersom fel lampor inhandlats. Ska åtgärdas idag. Numera ska vi vara miljövänliga och energisnåla, så rätt lampor ska vi ha.

Det är också första dagen på resten av mitt liv!

Första dagen det är vardag och normalt borde det ha arbetats. Men icke för mig. Icke längre. Nu är man deltidsarbetande och såna här dagar ska aldrig åter kallas arbetsdag.

Funderar på vad jag ska göra. Jo, köpa rätt lampor. Och jag borde köpa lite mer utrustning som behövs för att få huset till ett hem. Till våren ska här vara klart.

Jag ska också fotografera husets fasad i detalj. Snickarna vill sitta hemma vid köksbordet och planera. Helst tillsammans med en liten whisky och en stor öl. Vardera.

Köksbänk är ett problem. Gillar att leka Morberg i köket och arbetsbänkarna är för få och för små. IKEA stoltserar med fina förslag i sin katalog, som dock ej gick att återfinna i varuhuset när jag besökte dem igår. De skylde på att det byggs ett nytt varuhus i Helsingborg, alldeles bredvid det som redan fanns. Men det var en mycket dålig bortförklaring. Och inte hjälpte det mig heller. Kan inte åka ner till Malmö för en bänk heller. Tycker jag. Vi får se hur det löser sig, ska googla fram alternativa möbelhandlare på datorn.

Googla är det moderna sättet att ta reda på sånt man inte har en aning om. Google är egentligen ett företag som via datorerna finns över hela jordklotet och som specialiserat sig på att hålla reda på.

Att hålla reda på är ingen barnlek egentligen, men Google länkar egentligen bara till de som håller reda på. Och så får man klicka sig vidare därifrån. Men bra är det. Googlade mig själv också. Jag fanns.

Det är skönt att sitta här, nyduschad, i kalsonger, skjorta och strumpor, och låta fingrarna skriva det som ligger dem närmast om topparna. Inga krav. Saknar jag kraven? Joo. Lite. Ska tränas bort.

Nu blir det en kopp kaffe till. Sedan får vi se vad som kommer att göras. Kan ju satsa på att skruva ihop en fåtölj. Eller åka och se bygden, medan jag letar rätt på en affär som säljer de glödlampor som krävs.

Eller så gör jag nått annat.
Att inte göra nått är också att göra nått

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0