lika olik som en neanderthalare

Så är man inne på årets sista vecka. Tiden är något som verkligen har en tendens att försvinna.
Sägs att det är det enda rättvisa här i världen. Sekunderna tickar lika för alla.

Och så kan det vara.

Till dagens glädjeämnen hör att se en grön reporter på TV4 slå sig in i folkets hjärtan. Hon står fel och säger fel men gör det med en mjukhet och en grundkunskap som gör att det ingenting gör. Borde tagit reda på hennes namn, men hon gjorde reportage om isar och isars farlighet.

Hasse Alfredsson är sjuk stod det på löpsedlarna i går. Ett tips är att du lär dig vem han är. Tänk att det finns en tänkare som kan sätta ord på sina tankar som Hasse.

Ofta tänker tänkaren tankar som stannar vid tankar och då kan inte annan tanka ner tankarna så att tankarna lever vidare i andras tankar.

Vintern håller sitt grepp om oss som valt att bo vid iskanten. Själv masade jag mig från Dalarna till Skåne för att slippa vinterns snöskyfflande slit. Av princip köps här ingen snöskyffel, vilket förorsakar ett evigt pulsande. Parkeringen skottas genom att det körs fram och tillbaka med bilen. Gången till ytterdörren gångas upp. Liksom från köksdörren till garaget där veden finns.

Att elda i Skåne är också speciellt. En Husqvarna n:o 21 ska stå för värmen, men den mesta värmen kommer nog från huggning och inbärning. En gjutjärnskamin ger inte långvarig värme. Dessutom eldas det med bok. Inte böcker, bok. Ett träslag inte gjort för eldning. Men det finns rätt mycket i garaget så det ska eldas upp och sedan blir det övergång till björk.

I bakgrunden arbetas det.

Ryggen gillar inte bilfärder och efter de sjuttio milen från Dalarna igår sa ryggen ifrån idag. En värmekudde lades i svanken och det blev helt lagligt att ligga stilla på soffan en hel timme. Det gjorde gott och inofficiellt är ryggen väsentligt bättre.

Det där med att man ser olika saker fast man tittar på samma saker är intressant. Har också märkt att man kan läsa samma sak men uppleva olika saker.
Min bror och jag är ganska lika, mest han.

Den olikhet vi upplever till vardags, är den olikhet som stimulerar oss mest. Vi ser olika olikheter på olika sätt. Som att se en snöflinga singla ner mot marken. En del ser arbete, andra sträcker ut tungan för att låta flingan smälta i munnen. Andra ser inte ens flingan fast de ser den ändå.
Snöflingor ska inte ses.

Globala uppvärmningen har gett Sverige det kallaste december på 110 år.

Man har upptäckt att människan hade sex med neanderthalaren på den tiden då det begav sig. Man har också konstaterat att det var mannen hos neanderthalaren som hade sex med en mänsklig kvinna. Aldrig har man belagt att det varit tvärt om.
Det betyder att forskarna i flera år sysslat med något som inte hindrar den globala uppvärmningen. Frågan är om de satsade rätt.
Men en kul grej är att det alltså finns en liten andel neanderthalare i oss alla i Europa.

Har väl haft det på känn ibland.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0