Måste vara vårkänslor - jag tänker fotboll!

Man har rätt mycket tid över när man inte äter lunch. Ska ruska ihop tvåochenhalv deciliter soppa om en timme ungefär. Snart har fem veckor gått och då återstår det bara elva veckor.

Hade en trevlig söndag med bilutflykt i trevligt sällskap som innehöll såväl nostalgi som diskussioner. Det är nostalgiskt att åka ut i skogskanten, där man byggde granriskoja som ung kille och se att platsen inte ens finns kvar. Att kojan är borta är väl ok, men att hela platsen är borta är inte ok.
Man har helt enkelt grävt bort skogskanten och slänten. Gjort grus av den. Så platsen där kojan fanns i många år är tio meter upp i luften. Svårt att förstå.

Leksands framfart sker i utvisningsbåset och man är förärad välförtjänt sista plats efter två kvalomgångar. Oerhört känsloladdat och tråkigt eftersom det är laget i mitt hjärta. Alltså hockeylaget i mitt hjärta. Var med redan 1965 när första hallen byggdes, bland annat med hjälp av Taknatta, dans och fest där vinsten gick till hallbygget. Nu måste grabbarna vinna återstående åtta matcher för att säkra en Elitserieplats. En förlust till och det är osäkert, två förluster till och man har helt säkert säkrat en plats i Allsvenskan i stället.

Ser att träningsmatcherna kommit igång på olika konstgräsplaner och referaten i lokaltidningen blir allt längre. Man skriver också rubriker som "Erbjuds kontrakt med Falu FK". I min värld inget märkvärdigt. Falu FK är ett lag i de lägre nationella serierna som trodde sig kunna hoppa i utvecklingstrappan och som alla andra föll man baklänges. Vågar man stuva om och se tiden an finns kanske chansen. Men hundåren ska göras. Och i Falu FKs fall måste man också få en plats i falubornas hjärta. Falu BS hade den platsen. Slätta SK hade den platsen. Korsnäs IF har den platsen. Inte lätt för en sammanslagning att få ärva platsen. Hjärteplatser är inte ärvbara. Hoppas Slätta startar seniorlag igen. Det vore bra för fotbollen i Falun på lång sikt.

Varför så lång harang om fotboll? Lokalt? Jo, fotboll spelas över hela klotet, med ett klot. Många stora stjärnor har börjat sin karriär med att sparka runt ihopknycklade tidningar. Reglerna är enkla. Det går tillräckligt fort för att vara spännande och tillräckligt sakta för att jag ska hänga med.


Själv är jag i den nordiska eliten i passiv fotboll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0